2016-04-27
系旺角行街见到有间新餐厅诀开,而且主打邪恶既芝士,就吸引左我地黎试下。日本甜薯沙律($28)先黎一个前菜沙律现胡麻酱,蔬菜是十分新鲜的,咬入口都好清爽,加上酸酸地既胡麻酱就更加令人开胃,而已份量都几多几抵食。主题小食拼盘($44)有沙律,德国肠,炸鸡块,鸡翼同埋薯饼还有冬菇,小食种类十分丰富。德国肉肠有小小辣十分惹味,肉质都几嫩滑可以知道食材既质素都十分高。此外个人最欣赏既系让冬菇,上面加左酸酸甜甜既肉酱,还有上面一层芝士令到味道更浓又酸又重芝士味道,跟冬菇配合得十分好。鬼爪串浓汤芝士锅($77)肉质比较弹牙有嚼劲加上腌肉既时间足够,令肉味更加香浓。配搭上芝士锅,一个香口一个香浓,食了一口肉再食汤饭也不会抢了太多味,而且汤饭可以另加芝士,令饭愈来愈浓香。但饭份量有点多,女孩子不一定可以食晒,可能就要靠朋友帮忙。烈焰凤凰浓汤芝士锅($77)有半只烧春鸡的份量,鸡肉烧得鲜嫩,肉汁都仍然保拎系鸡肉之中。配搭了浓汤芝士锅手工意面,第一次食手工意面加上芝士,感觉都十分好。意面比较清淡可以吸收了芝士既香味,加上烧春鸡真系十分抵食。呢间餐厅的份量真系好多,价格又平,一个芝士锅可以两个人食,真系价廉物
呢间餐厅的份量真系好多,价格又平,一个芝士锅可以两个人食,真系价廉物美。仲要系旺角呢D咁旺既区真系好难得,下次一定再黎开餐。