2018-11-17
有个朋友住喺荔枝角 ,介绍𠮶间茶餐厅, 又好食又平, 又大分, 冇理由唔去试下架。 今日同老公去咗试线下。打开餐牌见到咁多嘢食可选择,好惊喜,果然系非一般嘅茶餐厅,实在太多选择啦, 睇咗好耐先至选择到,最后拣咗个牛扒,要5成熟、 芝士蘑菇酿鸡翼 、烟三文鱼蟹柳沙律、爆芝蛋卷、泰式炸虾饼、鲜奶绿茶。牛扒冇令我哋失望,够厚身,真系煮到5成熟,好正,有惊喜!芝士蘑菇酿鸡翼外面香脆,里面嫩滑,芝士蘑菇都好夹。个沙律好正,沙律菜够干身,新鲜爽口,蟹柳同烟三文鱼都唔小,必食推介之一。另一个必食推介系爆芝蛋卷,拉到丝,而且蛋味好出,酱汁香浓,真系冇得弹。个泰式虾饼好弹牙,炸到好脆。虽然己经好饱,但由于d野食好有惊喜,所以都叫左两个甜品:朱古力芝士蛋糕同脆西多雪糕。朱古力芝士蛋糕好唔错,朱古力味够浓,所以唔系好食到芝士味,但作为朱古力蛋糕都好高分。真心推介大家去呢间餐厅食饭,性价比超高!!!
牛扒冇令我哋失望,够厚身,真系煮到5成熟,好正,有惊喜!
芝士蘑菇酿鸡翼外面香脆,里面嫩滑,芝士蘑菇都好夹。
个泰式虾饼好弹牙,炸到好脆。
真心推介大家去呢间餐厅食饭,性价比超高!!!