2009-11-25
今晚相约友人行又一城, 友人提议去食EXP, 不过就成日都好多人排队, 今晚刚刚遇上圣诞红亮灯, 好多人睇表演, 未有人排队食嘢。我地2个人, 安排我地坐无得"I"的椅, 有D似food court果种椅。见人地"上菜"时, D侍应用D好似 food court的盘咁, 有点怪怪的。叫嘢食时, 我地每叫一样, 个女侍应就写D number上我张垫枱餐纸, 好古怪, 但佢又好好记性㖞。离奇。我地叫咗:小食并盘: 有蔗虾、冻豆腐、虾饼、rice paper, 2串串烧。除冻豆腐又酸、又辣;rice paper内有食寿司果D姜外, 其他都好好食。炸芝麻鸡亦:好味芥末西冷牛pizza(薄): 出奇地唔太辣, 好味㖞。酒煮蚬意粉:劲唔好食, 好淡。越食越多人等位, 嘢食OK, service 几好, 不停添水。如果唔洗等位, 都试得过。
我地叫咗:
炸芝麻鸡亦:好味
芥末西冷牛pizza(薄): 出奇地唔太辣, 好味㖞。
酒煮蚬意粉:劲唔好食, 好淡。
如果唔洗等位, 都试得过。