2020-02-23
旺角楼上cafe质素参差,每次去试一间新嘅都系一场赌博🤣今次去嘅呢间urban café令我喜出望外,食物质素好,服务亦都好,仲好有乐趣添!.呢到嘅食物种类比起一般嘅楼上cafe多,除左有意粉、小食、饮品外,都会有汉堡、牛扒、猪肋骨呢啲较复杂嘅西餐菜式,黎到一定会揾到啱自己口味嘅食物。我同两位朋友一齐去食晚餐,叫左一个二人套餐(包餐汤、沙律、两个主食同两杯饮品,仲可以加$28加小食拼盘)、一杯散叫饮品同一个小食,食物份量都算多,所以我地都够饱。.套餐餐汤系南瓜汤,味道浓郁而且有南瓜蓉系入面,饮得出唔系就咁开粉嘅汤,钟意南瓜嘅我十分满意呢个汤!沙律有菠萝、车厘茄同沙律菜系入面,加左少少醋调味,味道酸酸地几开胃。我地加配左个小食拼盘,入面有薯角、肠仔同炸鸡,食落香口唔油腻,三个人食份量啱啱好,过下口瘾又唔会太热气!主食方面我地叫左意式辣肉肠拉丝水牛芝士手工薄饼同即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利饭。手工pizza调味唔错,而且水牛芝士够多,真系做到拉丝效果,如果多少少辣肉肠片就更加好味😋意大利饭值得大赞,好耐无食过咁高质嘅意大利饭!饭煮得好creamy好入味,硬度适中,咬落去有少少烟韧,唔
主食方面我地叫左意式辣肉肠拉丝水牛芝士手工薄饼同即磨芝士黑松露野菌大啡菇忌廉意大利饭。手工pizza调味唔错,而且水牛芝士够多,真系做到拉丝效果,如果多少少辣肉肠片就更加好味😋意大利饭值得大赞,好耐无食过咁高质嘅意大利饭!饭煮得好creamy好入味,硬度适中,咬落去有少少烟韧,唔错!芝士片份量好多,钟意食芝士嘅人一定要试!
额外加嘅小食系水牛城鸡翼,呢到嘅水牛城鸡翼调味偏酸,唔会太辣,酱料上碟时略微太多,但整体味道好。每只鸡翼size好大只,咬落好juicy,啖啖肉,好满足!
三杯饮品分别系水蜜桃苹果醋梳打、蜂蜜金桔柠檬梳打同雪糕棉花糖朱古力。我最推荐雪糕棉花糖朱古力,朱古力好滑好香浓,配埋雪糕好似食紧甜品咁🥰另外两杯就系比较清新嘅饮品,适合唔钟意饮太甜嘅人饮。
我先前提到乐趣多系因为呢到有好多猫猫店员,佢地会系你脚边行过,十分得意,钟意猫猫嘅人仲可以买猫零食吸引佢地过黎架!
整体而言,呢间cafe有美食又有猫猫陪玩,我一定会再去,大家都值得去试下!