2017-02-12 143 浏览
我都几钟意食西餐嘅,店嘅装修唔豪华,但胜在够干净。其实就咁望,唔觉得佢系做西餐嘅。反而比我感觉有啲似冰室,朋友介绍我嚟,话几好食,本身冇抱好大期望,但结果食完觉得好惊喜。 我就嗌咗个牛柳,朋友就嗌咗个比目鱼。前菜就有南瓜汤同埋法式蒜蓉包,个南瓜汤好浓好香,真喺啖啖南瓜味,点饮都一定唔似用粉沟出嚟!真系好正!太快饮晒都唔记得左影相😂 等左冇几耐正餐就嚟啦!上边有块牛油,隔离有啲沙律菜,上边有啲酱汁伴住,仲有几嚿炸薯角系隔离,真系好香,咬落去啲口感都好正,真系有牛味,呢个价钱嚟讲真系算上品!意粉有啲香草味,不过我咁大食,觉得再多啲意粉就好。我唔记得咗咩名,净系记得佢叫牛柳😂好鬼正嘅牛柳 本身以为一定唔会饱,我错了,真系好饱。今次真系好高级嘅享受,以前食过百几蚊嘅扒,𠮶啲薄过纸,呢个真系厚㗎!所谓嘅啖啖肉!对于我呢啲食肉兽嚟讲简直系福音。 忍唔住再影多幅,真系好好食。(我就偏好嗌七成熟,类似medium啦我谂)唔知几时我先可以煎到块咁靓嘅牛柳呢 食完正餐,梗系要食甜品啦。我呢啲嗜糖如命嘅人,冇办法唔食甜品。Tiramisu & 奶冻 我一直都觉得Tiramisu 好难整得难食

好鬼正嘅牛柳

Tiramisu & 奶冻

我一直都觉得Tiramisu 好难整得难食,佢有好浓嘅酒香,中间𠮶层蛋糕都好松软,系冬天食啲冰冻嘅嘢,个感受真系零舍唔同,但真系好好食!

不过我觉得最好食嘅,系朋友嗌嘅奶冻!𠮶种入口即融嘅口感,真系令我欲罢不能!我冇谂过佢会咁好食,好香好香嘅奶味。记得以前系台湾食过只布丁,佢𠮶种入口即融嘅口感,我就只系呢间感受到出嚟!劲想揾个食谱整返出嚟

唔使问,呢间绝对绝对会有下次,唔知下次试吓猪手好唔好呢?

2017-01-24