2018-05-15
五月了,虽然最近天气好热,但鸡煲都系会照食!!今次黎到一间鸡煲小店,除左鸡煲,仲有鱼锅食,同埋有好多款唔同既小食、熟食选择,价钱都几亲民的我地首先叫一个脆皮炸大肠,开一开个胃先。呢个小食系店员推介的,炸大肠炸得好香口,同埋洗得干净,肚满肠肥。中间加左一条蔬菜,食落无咁油腻,比较清新。之后就黎一个老重庆奇妙鸡煲啦,一黎就香喷喷,大大份。d鸡系几入味的,配料都几多,适合一班人一齐食。食哂d鸡,就转做打边炉,个汤愈滚愈辣,我地都叫左唔少配料,鹅肠、羊肉片、红薯粉、鱼滑、午餐肉等,其实都叫得有d多!当中 午餐肉系厚切的,成块扒咁,啖啖肉架,d羊肉都几靓的,同埋最深印象系粒手打鱼滑好大粒,好得意。成餐食左好多肉落肚,都几满意,尤其份量好充足,同埋坐得几舒服,唔似连锁店咁坐到好迫。有机会再黎试下其他小食。