2021-04-05
今日同男朋友嚟到九龙城大约下午3:15 想食下午茶 喺两间餐厅之间争抝咗一阵 最后男朋友听话 肯排队食大和堂 🤭🤭其实条队都几长我哋差不多排到四点先可以入去 大约排咗九个字 🙈毫不犹豫拣咗最出名嘅鸡蛋仔与鸡,饮品拣咗大和堂鲜奶咖啡。另外试埋麻辣蛋M5和牛汉堡。鸡蛋仔与鸡 😋炸鸡好香口,而且有五至六大件,有啲似韩式炸鸡,好食👍🏻 点埋姜味糖浆都几夹。鸡蛋仔就主要系个姜味糖浆配搭几特别,但比起街边鸡蛋仔舖头就争啲,虽然热辣辣但系做唔到外脆内软,整体比较软身,呢方面略为逊色麻辣蛋M5和牛汉堡 😋比起鸡蛋仔与鸡 ,呢个菜式更加高分!整体配搭有特色,除咗蛋同牛肉碎几夹之外,配埋少少辣味,个酱亦都调配得唔错。牛肉多汁,蛋炒得啱啱好。个汉堡就咁食其实就唔系好辣,有一少杯酱,应该系用嚟点薯角,但系如果觉得个汉堡唔够辣,搽多少少酱落去个牛肉度,味道层次更加有所提升!😬😛 个人觉得个薯角有少少似就麦乐鸡味,不过点完麻辣酱就系另一个感觉。小心⚠️个酱都几辣㗎 🥵大和堂鲜奶咖啡 😋我本来以为系普通嘅Latte, 杯面除咗有拉花,见到少少茶叶装饰, 原来系落咗Earl Grey. Earl Grey同咖啡出奇地夹
鸡蛋仔与鸡 😋
鸡蛋仔与鸡
麻辣蛋M5和牛汉堡 😋
比起鸡蛋仔与鸡 ,呢个菜式更加高分!
麻辣蛋M5和牛汉堡
我本来以为系普通嘅Latte, 杯面除咗有拉花,见到少少茶叶装饰, 原来系落咗Earl Grey. Earl Grey同咖啡出奇地夹。推介一试 😊