2018-09-29 1531 浏览
朋友生日,竟然唔怕食完口臭,提議食全蒜大餐,隊長聽到其實面有難色,因為唔係太鍾意食完蒜頭個口既臭,又容易口渴,不過另一個朋友之前食過,佢話ok,而且生日果個想食,都試下啦!打開menu真係乜野都係蒜頭,不過選擇其實唔算太多,每個category大概都係得6-7種選擇,未人齊,先點左個海鮮沙律食住等,原來係即撈的⋯⋯不過就無乜特別,純粹係睇下撈沙律表演。終於人齊,當然要點番個主打既蒜蓉包塔!比我想像中細,我地6個人,每人都只係分到少少,到喉唔到肺,味道還可以,成pat蒜蓉係面,味道當然相當濃味,重口味既一定鍾意!仲有點左青口、石斑帶子、牛柳餡餅、garlic cheese pizza、garlic carbonara、蒜頭牛油飯⋯⋯真係唔應該叫海鮮,特別係石斑帶子,加左蒜頭都係淡茂茂,帶子好重雪味,牛柳餡餅都唔掂,以為佢用鐵板上會好熱辣辣,錯晒,鐵板只係裝飾,唔熱架,而且牛柳好un好乾,加埋個餡餅,食左2啖都唔係太想食。都係食pizza、pasta最穩陣,未至於好味,不過起碼似d樣,個飯都唔錯,味夠濃,但塊鐵板又係做樣,如果熱辣辣上碟會好味好多。意想不到係甜品都有蒜頭,隊長起初有少少抗拒

意想不到係甜品都有蒜頭,隊長起初有少少抗拒,因為覺得好怪,所以食個奶凍時,係專登避開蒜頭⋯⋯但食到個香蕉pancake,佈到全個pancake都係蒜頭,根本無得避,但又唔係想像中甘難入口,甜甜地,都接受到既。

呢餐無我想像中甘難食,食完都唔會話個口好臭,不過份量少,但價錢略貴,如果唔係garlic fans,就真係唔會專登再去食多次。

庆祝纪念
生日