2018-07-02
东涌饮茶食小菜,东沪庭系一个好好嘅选择!因为佢机场员工同东涌住户都有折!今日嚟食lunch,望住个餐牌真系有d眼花撩乱,因为佢除咗本身嘅点心纸,上面已经有上海菜必食之小笼包、萝卜丝酥饼、生煎包,更有个好抵食嘅4人商务午餐,一碟樟茶鸭(或转葱油鸡)加3个小菜加4个白饭(或转担担面)加甜品送汤(或转豆浆)都只系四百几蚊!最后叫咗我好钟意食嘅黑醋排骨、奶油津白、葱爆牛肉,加4个担担面及樟茶鸭。3个小菜全部都好好食,呢个店d嘢食好有水准!最估唔到系担担面,谂住佢饭转成的就会变迷你版,点知嚟4碗4碗都系standard够几个人share𠮶种,都咪话唔吓亲。樟茶鸭跟馒头上,同事话系要馒头连鸭一齐食的,但我实在太饱,决定留胃口唔食馒头,樟茶鸭本身有d干,唔特别好食。小笼包一贯咁好味,生煎包入面系有汁「必」出嚟𠮶种,好好味。甜品拣豆沙窝饼,饼皮太厚就没太大惊喜。
小笼包一贯咁好味,生煎包入面系有汁「必」出嚟𠮶种,好好味。
甜品拣豆沙窝饼,饼皮太厚就没太大惊喜。