相信大家对呢间打卡餐厅绝对不陌生 😆呢度净系影相已经有排玩啦 😂 打横打直打斜影都咁靓 💯嘢食同嘢饮都系非常之打卡able 👍其实餐厅喺土瓜湾重开咗一段时间,都仍然keep住有咁多人去 😮睇嚟... 如果餐厅堂食唔限时,而又24小时营业嘅话,大家应该都喺果度过埋夜,唔愿走架喇 😂😂😂讲返嘢食啦,就算过夜都要食嘢架系咪 😂😂本身都系带住一般谂法,打卡cafe,嘢食同饮品方面都唔好有咁大期望,饮品都ok嘅:🍹5C ❤️🧡💛💚💜对于我嚟讲,我谂起九巴5C路线 😂(唔好意思,成日个脑搭错线🙈😂)其实就系5支10味嘅果汁每支有2款水果mix埋,颜色夺目,同佢地嘅招牌七彩墙身好贴切但饮完之后,个肚冇七彩嘅,放心 😆 味道ok,但偏甜,建议落梳打中和下味道会好d🍓 瑰丽香水瓶呢杯系梳打嚟,反而觉得味道唔够,稀咗少少,但杯嘢系超靓!🦀 黑鱼籽面包蟹意大利饭呢道菜都几霸气!个饭又有份量!碟嘢亦都好有份量!因为个饭下面全部都系彩石....⚠️所以有小朋友去嘅话,大人请睇实,唔好俾小朋友搞呢碟饭 😅因为真系好重手 🙈我初初以为个饭好细个,点知一上台系如此巨型 👀果度起码2碗几3碗饭!佢压实d饭架!我同个frie
相信大家对呢间打卡餐厅绝对不陌生 😆

呢度净系影相已经有排玩啦 😂 打横打直打斜影都咁靓 💯
嘢食同嘢饮都系非常之打卡able 👍

讲返嘢食啦,就算过夜都要食嘢架系咪 😂😂

🍹5C ❤️🧡💛💚💜
5C

对于我嚟讲,我谂起九巴5C路线 😂
(唔好意思,成日个脑搭错线🙈😂)
其实就系5支10味嘅果汁

🍓 瑰丽香水瓶
瑰丽香水瓶

呢杯系梳打嚟,反而觉得味道唔够,稀咗少少,但杯嘢系超靓!
瑰丽香水瓶

🦀 黑鱼籽面包蟹意大利饭
黑鱼籽面包蟹意大利饭

呢道菜都几霸气!
个饭又有份量!
碟嘢亦都好有份量!
因为个饭下面全部都系彩石....
因为真系好重手 🙈

我初初以为个饭好细个,点知一上台系如此巨型 👀
果度起码2碗几3碗饭!佢压实d饭架!我同个friend 食咗呢个已经KO咗个胃 😂😂 好癫 🙈
不过个饭偏硬身,如果多汁dd会易入口d 🤔

🧀 自家制酥皮黑鱼籽牛油果烟三文鱼水牛芝士波波他他 🥑
自家制酥皮黑鱼籽牛油果烟三文鱼水牛芝士波波他他

(呢个长达23个字嘅菜名,我讲笑咁叫我个仔背默 😂😂)
我比较钟意呢碟,酥皮都算脆口 😀
初初误会咗中间果粒系鹌鹑蛋 😂🙈 原来系水牛芝士 🤣
牛油果+烟三文鱼+芝士,呢碟口感嚟讲唔错,惜味道偏淡没甚么惊喜,但不过稳阵👌

最后就梗系有叫甜品啦 🤩

🎁 潘朵拉的盒子 - 延续

潘朵拉的盒子 - 延续

呢个有得俾你用锤仔卜烂艺术糖外壳,不过提提大家要温柔少少,因为我果日懒系型咁,想一次过烂,点知大力得滞,碎到跌咗d落地下 😅🤦‍♀️

个盒其实系竹炭味,不过造得偏硬dd,如果够质感够松化就perfect!
内里系双色忌廉同迷你麻糬粒粒,但唔系几食得到黑芝麻慕丝😢 个人觉得内里馅料份量略少,不过制作方面都好有心思 ❤️👍

2022-10-18
午餐