2008-04-22
大比今天晚上要到摩士公园上堂~在德福逛了后~小比扭著要到露比星期二吃著early bird dinner才肯乖乖归家由于只是五六点~成间餐厅都得四五台客~经理都好识做咁将所有人分散全餐厅~好有私人空间~之前成日都好钟意玩salad bar~~但自已经历过不太新鲜的一次后(西兰花都变黄...)之后就放弃了~今次小比一心一意食大蘑菇casear salad!好靓ge颜色~好吸引ge卖样~大蘑菇烧完后都仲系咁鲜咁多汁~~~超赞!小比继ZAKS后~第二次唔介意有salad dressing~第二样小比已经想好必点的是~~~Nachos!由于4-7pm 系happy hour~Bar Foods都有半价优惠~太好了!原本想叫mozarella sticks~~因为炸芝士系一样食完会令人好幸福ge野~hahaha不过最后都忍到手~我地ge server 超细心~超靓女~叫完野都会问我地一齐上定分开上~因为沙律是冻~nachos是热~我地无所谓的~就一齐吧~点解真系2个都劲快一齐上~~hahaha小比想食Nachos好好好耐~今次终于试到了超级爱不释手~平时薯片都唔食多块ge小比清左大半碟~大比都手
在德福逛了后~
由于只是五六点~成间餐厅都得四五台客~
经理都好识做咁将所有人分散全餐厅~好有私人空间~
之前成日都好钟意玩salad bar~~
但自已经历过不太新鲜的一次后(西兰花都变黄...)
之后就放弃了~
今次小比一心一意食大蘑菇casear salad!
好靓ge颜色~好吸引ge卖样~
大蘑菇烧完后都仲系咁鲜咁多汁~~~超赞!
第二样小比已经想好必点的是~~~Nachos!
由于4-7pm 系happy hour~
Bar Foods都有半价优惠~太好了!
原本想叫mozarella sticks~~
因为炸芝士系一样食完会令人好幸福ge野~hahaha
不过最后都忍到手~
我地ge server 超细心~超靓女~
叫完野都会问我地一齐上定分开上~
因为沙律是冻~nachos是热~
我地无所谓的~就一齐吧~
点解真系2个都劲快一齐上~~hahaha
小比想食Nachos好好好耐~今次终于试到了
超级爱不释手~平时薯片都唔食多块ge小比
清左大半碟~大比都手停口停~我仲继续食~
因为肉酱+ 芝士+ tortilla chips ~简直系一绝!
原本一齐order埋个creole catch - 鲷鱼扒的
但姐姐又惊我地食完个nachos会饱~话唔帮我地入单住~
不过最后我地明知食唔晒都照叫佢入~hahah
因为好想食鱼~~而且食鱼都唔会太济~
姐姐都提议我地加多$10要New Orleans seafood~有鱼之外仲会有虾~
不过因为大比敏感~所以都系要返原本呢个算了~
超好味~伴碟的有creamy野米饭~蒜蓉包同西兰花
小比清晒d菜~大比清晒d饭~我地就放弃左个包包~
因为小比仲不停食紧Nachos~hahhaaha
想试下呢度ge饮品~
小比想饮红酒~又无sangria~
所以就叫姐姐介绍一杯banana味的野饮比大比~
最后拣左杯banana + oreo +唔记得乜乜乜ge 招牌饮品
好好味啊~连讨厌香蕉味ge小比都钟意饮~
好似麦旋风~~hahha~
好~满~足~~~
仲申请埋做会员~以后有半价了~~hehehe
又要绝食了~~hahahaha