2016-02-29 177 浏览
早几日行经炮台山, 见到这间【御品荟】主要卖即食韩国海参, 鲍鱼, 鱼翅, 燕窝等等产品~~铺头细细但有很多产品~~刚巧仲比我发现佢宜家有两款即食小食做紧推广;分别系麻辣海参丝‬及蜂蜜燕窝水晶蛋‬, 价钱唔贵就即刻带返屋企做宵夜"*麻辣海参丝‬ (HK$68)用上韩国野生海参, 以麻辣酱汁混合爽脆的青瓜及红椒丝而成的凉伴小食!!!份量蛮多, 睇得出好足料呢"*海参丝爽口又弹牙, 很有咬口;加上麻辣味道的刺激感, 非常惹味, 令人越黎越想食~~伴埋青瓜丝及红椒丝一齐食, 多左一份清新口感!!食完辣野就食返D甜野中和下!!!呢个就系蜂蜜燕窝水晶蛋 (原价 HK$238, 推广价HK$98)原只玻璃蛋送埋比你好吸引, 配有一包纽西兰麦芦卡蜂蜜一齐食用"*打开蛋盖已经见到好足料既碎燕系面头, 下面就系草莓味啫喱~~食之前加入蜂蜜混入燕窝中, 加强燕窝的味道!!!食落味道清甜, 每啖都有燕窝入口, 既养颜又美味"*估唔到啫喱跟燕窝咁爽, 味道很清甜呢~~宜家做紧推广真系几抵食下丫!!
早几日行经炮台山, 见到这间【御品荟】
主要卖即食韩国海参, 鲍鱼, 鱼翅, 燕窝等等产品~~
铺头细细但有很多产品~~
刚巧仲比我发现佢宜家有两款即食小食做紧推广;
麻辣海参丝
麻辣海参丝‬ (HK$68)
份量蛮多, 睇得出好足料呢"*
海参丝爽口又弹牙, 很有咬口;
加上麻辣味道的刺激感, 非常惹味, 令人越黎越想食~~
伴埋青瓜丝及红椒丝一齐食, 多左一份清新口感!!
蜂蜜燕窝水晶蛋
食完辣野就食返D甜野中和下!!!
食之前加入蜂蜜混入燕窝中, 加强燕窝的味道!!!

食落味道清甜, 每啖都有燕窝入口, 既养颜又美味"*
估唔到啫喱跟燕窝咁爽, 味道很清甜呢~~
宜家做紧推广真系几抵食下丫!!
2016-02-27
外卖自取
$170 (其他)