2019-09-16
之前黎呢度食过 觉得佢喺越南菜黎讲真系数一数二 所以今日又黎食过 再试试新菜式不过一定要叫番嘅系牛油鸡翼 佢一如既往地系好香脆 而且有浓烈嘅牛油味 咬落去一阵阵咁飘出黎 好正 仲要几大只下 48蚊有4只 都坚系抵食然后试左碟越式牛柳粒红饭 好特别 佢一边系用蕃茄加左落去整成嘅饭 好有越式风味 而另一边就系望落同食落都好有茶餐厅feel嘅牛柳粒 食落仲几有镬气添🙈🙈 成碟野劲有crossover 嘅感觉 好得意又好食最后系我劲开心叫左 绝对系我今次必须大推嘅越式烧鱼 佢系原条仓鱼拎去烧的 首先外皮劲香口 但冇㶶 然后入面嘅鱼肉仍然保留到好多肉汁 鱼肉亦好滑好新鲜 就连平日吾系好中意食鱼 而且惊腥味嘅我呀妈都大赞好味 仲要连条鱼冻左之后都仲肯继续夹黎食🥳🥳