2024-09-01
呢间系荃湾新开嘅烧烤堂比人感觉十分舒适,暖色灯光令氛围好好,每张枱嘅间距形成到独立嘅空间感👍🏼另外食物价钱亦系相当合理嘅范围,食物质素更系做到物超所值!大推!🤩🍙蟹膏烧饭团 $38满满嘅蟹膏系🍙表面,而饭团相信系经过精心制作,饭嘅色水足够之余仲有小小饭焦😍令口感更丰富又香口!🔥浜烧活元贝 $58起初都略嫌觉得价钱唔算太亲民,但当一食入口立即觉得物超所值!经过精心调配嘅酱汁!加上大葱嘅配料,入口弹牙唔韧嘅元贝!令人食到哇哇声😆绝对系必食之选!🥯焦糖青苹果鹅肝多士 $108全餐嘅重头戏🥳!呢个烧物亦系我最钟意嘅一样!有我手掌心咁长嘅鹅肝!仲要好厚身!有焦糖嘅青苹果,而多士中间亦有一旧芝士,简直系所有嘅味道集于一身!相当丰富!而且毫无违和感!大大满足感又唔会腻!超赞🤩🦪蒜蓉烧广岛蚝 $22广岛蚝比想像中更肥美,生熟程度拿捏都好好👍🏼再加上用蒜蓉烧,真系冇得输😋🥩盐烧和牛牛小排 $48一串4块,即使烧过嘅牛小排表面都唔会好干,火候拿捏得好好!肉质淋得嚟又有口感,调味亦做得好好完全带出牛味!十分高质☺️🥩盐烧A四宫崎和牛 $58同样一串4块,表面睇落更juicy😍,肉质比牛小排更淋!调味同样出
🍙蟹膏烧饭团 $38
🔥浜烧活元贝 $58
🥯焦糖青苹果鹅肝多士 $108
🦪蒜蓉烧广岛蚝 $22
🥩盐烧和牛牛小排 $48
🥩盐烧A四宫崎和牛 $58
同样一串4块,表面睇落更juicy😍,肉质比牛小排更淋!调味同样出色!
🦑香蒜咸蛋黄烧墨鱼滑 $38
味道相当唔错,墨鱼滑仲好弹牙,而且卖相都几吸引人😋
🥑牛油果豚肉卷 $28
满满嘅紫菜系表面,豚肉唔会韧,加上牛油果嘅配搭,一啲都唔腻👍🏼
🍡汁烧酿冬菇 $28
烧冬菇嚟讲都做得几Juicy,调味都好足够,中意食冬菇可以一试😙
🔥味淋鱼干 $48
绝对系串烧店必点之选!烧得唔会太硬身,味道都系无得输!🥰
🍄🟫牛油蒜蓉焗杂菇 $38
烧得十分入味,唔会有种草青味,配搭埋蒜蓉食超香口😋
🍍蜜糖烧菠萝 $18
用作最后当甜品都系一个唔错嘅选择!大大串!超juicy!重点系一啲都唔酸😍