(非会员)
上星期五, 约左班朋友食饭, 大家都想试下, 曾经颇有名气, 以为好好食, 谂住一试.一坐抵, 发觉佢好似只做(任点任食 $98.00), 以为抵啦. 谁不知汤底要另计, 所有调味又另计, 都唔紧要啦. 我地叫左个最贵既冬瓜盅汤底(好似$120). 个冬瓜盅食个阵巳经好烦, 首先由 waiter 切开个瓜, 我地几惊 d 汤弹到我地. 后来啰起晒 d 冬瓜肉先开始火锅. 话就话系任点任食, 叫10样野, 唔见左4-5样, 又唔会有人话你听无既, 等你问佢, 佢先会讲. 追单惨过追数, 叫佢睇睇, 都唔知要等几耐. 至于食物, 全部系平价野, 所有野都系好少份量, 4个人就得4粒丸, 4块豆腐, 4块鱼等等, 总之按人头数比你.食左1个半钟倒, 有人走埋黎拿张纸同你讲 last order. 跟住半小时后, 佢见你地都差唔多,就同我地讲叫我地埋单. 但系无人等位, 唔多人, 落到楼下仲大把台无人坐. 都唔知点解要赶人走. 成餐饭食左 800元, 一d 都唔值. 用同样价钱去第二间食到好多野. 一定唔会再去呢间野.