2016-03-05 2025 浏览
老公见我呢排心情麻麻地,特登揾左几间新食店俾我拣去边度食,结果我拣左去雷公子。 去到已经见到佢响门口对对联"欲尝海上鲜,莫惜腰间钱",就知道唔会平,两句话既意思系想食平野就唔好入黎啦~~好!咁我都想睇下贵野有几好食!入去叫左清酒花甲,烧蚝,烧鸡翼,烧茄子,福建炒饭。花甲酒味好重,重到花甲无味,烧蚝又瘦又无味,鸡翼个汁酸酸地,想扮buffalo wings,但唔好食,而炒反入面d肉唔熟,最ok都系个烧茄子。食呢几样野埋单都要$500几,讲真,讲烧烤宁愿去重庆烧,讲海鲜宁愿去有蒸气。仲有一个重点,我一向对都系味浓既人,对味精亦唔系特别敏感,但系食完呢餐唔驶30分钟就已经觉得好口干。俾贵唔紧要,但系要物有所值。我今次系第一次写食评,因为真系觉得被揾笨,浪费左我老公既心思!!!!