2015-03-09 1884 浏览
同两个朋友在荃湾打边炉,咁其中一个话佢朋友推荐呢间常满,仲话好食过一品,咁谂住去试下啦,一试......出事本来3个女仔谂住嗌半只鸡就应该够,但见到佢半只鸡个煲咁细(好似一人一窝咁细),点打边炉啊?所以就嗌够一只,谂住个煲大啲食得开心啲。个鸡黎左,煲滚左,一入口.....唔够味,已经有少少唔开心,佢客人又唔系多 点解都好似煮唔够时间完全唔入味咁架。有食鸡煲的人都知道,识食一定系食紫洋葱,见个煲里面得咁少,虽然觉得$22只洋葱好似抢钱咁贵但都order多一碟。好快食完个鸡(比正常出面少),加汤打边炉,叫左响铃($38/8件)最平的普通肥牛($88/7块)(系呀 无睇错 系得7块咁大把)(但我承认佢比任食的肥牛好食少少)菜呀 墨鱼滑(弹牙但一啲味都无)瑶柱白菜饺(恕我揾唔到瑶柱同埋只吃到白恰猪肉味)水饺(无味)。之后我地无再叫其他野,因为成个汤底都无味渌咩都无味。

之后我地无再叫其他野,因为成个汤底都无味渌咩都无味。