2024-09-17 366 浏览
今日又过嚟食啦,厚切猪扒真系必食,隔一段时间唔食就念念不忘,猪扒饭可以叫切好先上又或者系自己切,我钟意自己切,因为切𠮶阵时可以明显听到个猪扒好脆,但系入边又好嫩,仲会有少少汁,搭配嘅咖喱汁有啲似日式咖喱,但系改良版,带少少甜但系都会有少少辣,所以唔会觉得腻,最紧要系咖喱汁会另上,食饭真系唔钟意啲汁捞埋喺个饭入边,自己捞唔同啦,老龚嗌咗脆香芝麻鸡翼汤拉面,老老实实,个拉面就比较一般,面嘅韧度唔够,汤底都比较淡啲,你就当佢系普通嘅面啦,但系个鸡翼OK,出边一啖咬落去会有少少脆皮,但系入边又可以爆晒啲汁出嚟,一啖好满足夹埋个芝麻好香,冻柠茶同埋冻奶茶我觉得冻柠茶好饮啲,但系记得叫少甜㖞。
招牌厚切吉列猪扒饭配洋风咖哩汁
招牌厚切吉列猪扒饭配洋风咖哩汁