《🥢又靓又精致嘅点心,服务超班🉐》今次呢间餐厅真心推介,除咗嘢食好食,staff service十分好👍🏻每道菜都讲解点做点煮嘅,一开始又问我哋有咩唔食,再介绍招牌菜俾我哋,佢唔止问我哋一枱,而系每一枱都问👍🏻又同食客倾吓偈交流吓咁,好有礼貌👍🏻食食吓佢突然拿住安心出行问每一枱扫咗未,我哋望吓出面原来疑似有机会被check,我哋惊讶系佢咁忙,跑足全场咁都留意到出面嘅环境,再提顾客,真系犀利👍🏻佢service好到连我老公都话要问佢咩名要赞扬佢(经理Kenji👍🏻热诚有礼嘅招待)我谂以前到而家食咁多餐饭或者买咁多嘢,都未试过遇上咁好嘅服务,真心outstanding👍🏻讲咁多service系因为佢真系好好讲返嘢食啦🤣上网睇好多点心都好得意咁,样样都想食~但2个人食唔到咁多,拣啲最想食嘅:💟紫云淮山🥢💰$68紫色嘅淮山好靓又特别😍Kenji话系用红色火龙果汁令淮山上色,食落清新,淮山高纤维助瘦身排毒、补肺生津,食完自我感觉良好🤣🉐推介🉐🍏青森苹果叉烧酥🥢💰$46/2件外型成个青苹果咁,十分精致,食落外皮好酥脆,入面嘅叉烧同叉烧汁都好丰富,好味🉐推介🉐🐮一口和牛烧卖🥢💰$68/2件木鱼丝布满
《🥢又靓又精致嘅点心,服务超班🉐》

💟紫云淮山🥢💰$68

🍏青森苹果叉烧酥🥢💰$46/2件

🐮一口和牛烧卖🥢💰$68/2件
木鱼丝布满表面,下面系一片和牛,再有粒烧卖,有木鱼丝一齐食都几得别,烧卖虾肉多👍🏻

🥕咸蛋黄竹炭萝卜丝酥饼🥢💰$48/2件
本身饮茶都好钟意食萝卜丝酥饼,但唔系间间茶楼都有,今次呢个仲要系黑色嘅,卖相特别,仲有好多咸蛋黄碎,连埋一齐食好好味👍🏻酥饼够酥脆,有咸蛋黄本身都加好多分🉐推介🉐

🦐水晶大虾球🍤💰$168
一上枱好惊喜,虾嘅造型好豪华,中间虾身嘅肉爽口弹牙,腌得入味👍🏻虾头系用咗椒盐炸所以都可以食埋👍🏻🉐推介🉐

🌬烟熏京葱头抽煎牛颈脊🐮💰$288
好大碟😍有6块牛,好香牛味!头抽汁有啲甜甜哋,好味!如果食到觉得腻,可以食件京葱,汁煮过嘅京葱又香又甜,可清清口腔👍🏻🉐推介🉐

🦐古法红虾炒新竹米粉🍝💰$148
本身钟意食新竹米粉,但无谂过佢嘅炒米系可以好食到咁😍Kenji话呢道菜系考厨师功力,炒得好唔好,够唔够干身~又真,炒米好够镬气,炒得干身👍🏻超好食!🉐大力推介🉐

🍫双色流沙煎堆仔🍡💰$42/4粒
有奶黄味、有黑朱古力味,放入煎堆到都系一个几新奇嘅做法,炸得香脆又唔油,大赞👍🏻好好食😋🉐推介🉐

💰$942/2ppl
⭐️5星/5星🈵分