2021-06-08 118 浏览
星期五晚本身约咗去尖沙咀食,点知又逃不开ot ,搞到老公等咗我成个钟头,我又急肚饿,唯有去附近食, 上网揾了这一个评价相当不错嘅西餐厅,而且位于海滨,夜上人流较少,因为不属于观塘市中心所以佢去碰下运气,好开心真系仲有两个位。餐厅有个好大嘅露台,outside area可以望到整个海滨公园,但一早已满座,我们只得了靠门口位置。我哋两个人叫咗一了一个前菜炸鸡 ,一个鸡肉汉堡,一个意粉,两杯饮品。 嚟到之后每一份都好大份,超好食,食到饱到顶胃。香辣炸鸡,数唔到有几多块, 松脆,唔会硬到介咀,好食过出面好多专卖炸鸡的韩式店。葡式鸡扒汉堡配炸薯条, 嚟到吓亲,好大份量。有两大块鸡排,有Piri 酱,带微辣,非常好味, 面包松软厚身, 净系食呢个都已经饱晒。蟹肉香草蕃茄意粉, 厚厚的蟹肉,加上微酸蕃茄及creamy忌廉,开胃又美味,只可惜太饱了,所以只完成一半。另外饮品的水蜜桃茶同荔枝茶都系手摇的,一点都不马虎。有靓景,又好味,食完又可以去行下海滨,感觉良好。

另外饮品的水蜜桃茶同荔枝茶都系手摇的,一点都不马虎。

有靓景,又好味,食完又可以去行下海滨,感觉良好。

香辣炸鸡
葡式鸡扒汉堡配薯条