2011-09-19
用团购的优惠$75买了一个二人set,二人set有一个ice-cream on honey brioche toast 同埋两杯饮品,仲有$30现金卷.我哋早一日打去订位,拣定咗要chocolate味.人虽然住系aberdeen,但系aberdeen st.@central就唔系好识去.....最后都系拣咗由中环行过去,都几远吓.....去到之后,好快就知道点解要订位!因为只系得一张4人台,一张2人台,仲有一张4个位嘅bar台,另外𠮶边就系一个巨型面包架你睇下坐得几近.....service都唔错,一来当日佢都有再打俾我confirm,而我话佢知我会late,佢都话ok~去到佢就俾coupon佢,佢就俾menu我拣饮品,drinks选择唔多,有d fruit juice,有coffee,但系得热,我哋行到身水身汗,最后都只系叫咗一人一杯ice coffee($28 each,个餐包两杯).ice coffee来到,一饮,都几苦......之后想问佢拎糖水,但系佢话冇.....ha....终于主菜来到:我哋都细细声哗咗出嚟,因为真系几靓,而且都几大个~~~~~朋友系角位一切开嘅一刻都有d
我哋早一日打去订位,拣定咗要chocolate味.
人虽然住系aberdeen,但系aberdeen st.@central就唔系好识去.....最后都系拣咗由中环行过去,都几远吓.....去到之后,好快就知道点解要订位!因为只系得一张4人台,一张2人台,仲有一张4个位嘅bar台,另外𠮶边就系一个巨型面包架 你睇下坐得几近.....
终于主菜来到: 我哋都细细声哗咗出嚟,因为真系几靓,而且都几大个~~~~~
朋友系角位一切开嘅一刻都有d意外,佢话好松脆,当时我未有感觉到d.
成个toast上面其实cream唔多,有两个雪糕球,一个chocolate,一个vanilla,仲有3小粒brownies,但系呢3粒brownies唔系烟un ga wor,系少少脆ga!而且朱古力味超浓,唔会过甜.个面仲有d chocolate sauce~~
切开: 里面已经系一小件切好哂!!!之后d sauce la,ice cream la,全部都溶哂一齐.d包就唔系热,但系微微暖嘅.d包真系好好味,好soft,好香,成件事系非常之好味!
初初我以为食呢d呢,个外皮唔食ga,但系呢个系连个皮都非常好食!!比里面d包更香~更脆~真系爱死佢~~~~
呢个果然系二人set,因为我哋都食唔哂,有净几粒咁.我哋都差唔多坐咗两个hrs,倾吓计咁,一直都冇staff打扰,而且都有唔少客人(外国人较多)直接入嚟买包~~
到走嘅时候,就走去问staff,系唔系可以拣$30包?佢话系,同埋我俾coupon佢时,佢已经同我讲咗coupon一定要同时用埋.咁我哋就系度拣,拣咗好耐,因为好多我都好想试,最后我拣咗两个: 一个系mini brioche,另一个系芝麻脆朱咁.朋友拣咗朱古力卷,都只系补咗$5.我哋分别都当咗佢哋做之后𠮶日嘅早餐,亦不约而同咁觉得仲系好好食!!真系好想再试多d其他包~~~~
走嘅时候,见到门口个黑板话而家ice-cream on honey brioche toast做tea time promotion,$68->$58,都有d想试埋berry味~~