2022-10-29 555 浏览
放假走远少少去马湾Relax 下,见到呢间好有异国风情嘅土耳其餐厅,仲有热沙上煮咖啡嘅体验,即刻走入去食加玩!星期一嘅下午,餐厅可以系Full House,之后仲要不断有新客入黎😳我地就好好彩早一步到左,咁先可以预先食野😆⭐秘制鸡肉烤饼 $178kebab 🌯一定要试~烤饼入面铺满左劲多鸡肉同埋蔬菜,份量唔可以睇少~鸡肉腌得好好,超香口,加埋土耳其香料香味,好开胃🤤沙律伴碟,食食下都好有饱肚嘅感觉⭐特色园池素鸡包 $128食素嘅话呢到都岩你呀🤤素鸡口感味道都唔似素,食落好烟靭,有口感。素鸡包上面仲有红萝卜沙律,夹埋食都好好食😆⭐拉丝小麦蛋糕 $88拉丝效果真心唔讲得笑,大量椰丝同芝士,拉极都唔会断!蛋糕上面仲有雪糕,食落唔会好腻,仲想系咁食🤤⭐土耳其无花果乳酪 $48Signature drink❗无花果系土耳其特产,佢地将佢制成嘅乳酪,饮落超Fresh,而且饱肚,建议唔好一开头就饮咁多如果唔系就食唔落野。🤭⭐鸳鸯雪条咖啡呢杯咖啡好好饮,鸳鸯雪条溶左之后仲会有甜甜地。最后最后,一场黎到紧系要玩埋个⭐土耳其热沙上煮咖啡 $80店员会耐心咁教完我地点样煮土耳其咖啡之后,我就可以饮番杯正正c
⭐秘制鸡肉烤饼 $178
kebab 🌯一定要试~
烤饼入面铺满左劲多鸡肉同埋蔬菜,份量唔可以睇少~
鸡肉腌得好好,超香口,加埋土耳其香料香味,好开胃🤤
沙律伴碟,食食下都好有饱肚嘅感觉
⭐特色园池素鸡包 $128
⭐拉丝小麦蛋糕 $88
拉丝效果真心唔讲得笑,大量椰丝同芝士,拉极都唔会断!
蛋糕上面仲有雪糕,食落唔会好腻,仲想系咁食🤤
⭐土耳其无花果乳酪 $48
⭐鸳鸯雪条咖啡
呢杯咖啡好好饮,鸳鸯雪条溶左之后仲会有甜甜地。
最后最后,一场黎到紧系要玩埋个
⭐土耳其热沙上煮咖啡 $80

店员会耐心咁教完我地点样煮土耳其咖啡之后,我就可以饮番杯正正coffee~
成个过程都系自己落手落脚做,第一次用热沙煮咖啡☕️,绝对系我自己去控制到咖啡嘅浓郁程度
最后仲会有士耳其特有软糖一同品尝,正