2019-06-23
最近大家心情都好郁闷,朋友之间最好都不要谈政治,连庆祝生日饭都取消了,改为旺角轻松食饭倾计,西餐cafe 又有电视睇新闻。Rimi Cafe 位置登打士街,方便之余又唔会受到封路影响。一入门口已经见到 board game, 布置简约舒服,食得精明就要透过OpenRice Book 位了,有95折!楼上Cafe来讲Menu都算够晒食物款式多。《珍珠奶茶》天气热辣辣,一坐低叫杯透心凉嘅消暑饮品,清新的茶味好解渴,珍珠好弹啊!《餐汤&蟹柳沙律》开胃之选,真系越食就想食。《鸡翼拼盘配蜜糖芥末酱》鸡翼控不能错过,一大盘鸡翼所上枱感觉好震撼呢!鸡翼、鸡锤、炸薯条、鸡翼调味恰到好处,皮脆肉嫩又多汁,最紧要就系热辣辣咁食!戴上手套用手食份外滋味!《芝士焗香槟芥末汁牛肉饭》热辣辣嘅焗饭,面层铺满浓郁的芝士,食起来有拉丝的感觉。香槟芥末汁够惹味,牛肉软滑。《椒盐烧卖》蒸嘅烧卖就食得多啦!椒盐就唔系周围食到,坐喺度叹住冷气都有扫街嘅风味,真系唔错!总括而言年青人的空间充满活力,食物质素又高,下次喺旺角想揾个地方静静地倾吓计,呢度都系一个唔错嘅选择。
楼上Cafe来讲Menu都算够晒食物款式多。
《珍珠奶茶》
《餐汤&蟹柳沙律》
开胃之选,真系越食就想食。
《鸡翼拼盘配蜜糖芥末酱》
《芝士焗香槟芥末汁牛肉饭》