2019-06-30
今日天气热到不得了,走入商场叹下冷气,想揾地方买杯嘢饮,见到呢间嚟自台湾嘅面包店,除咗买面包之外,仲附设茶饮店,于是先拣两杯饮品,喺等嘅时间望吓啲面包,店内有介绍原来佢哋系用自己培植嘅贵腐酵母,纯手工制作面包,贵腐系葡萄酒中嘅甜酒之王,所以会令面包带自然嘅清新香甜,健康又美味,见到啲面包外型好吸引,其他顾客打开个柜嘅时候,闻到阵阵朱古力香味,忍唔住梗系买几个试吓啦🥳🥳脏脏包 朱古力味😋😋呢款面包超大个,真系胖胖的好可爱,表层用比利时70%黑朱古力造成嘅脆皮,再加上浓郁嘅可可粉,夹心系松露朱古力同忌廉芝士,食时真系满口都系可可粉,脏脏的好搞笑,朱古力味真系香浓可口香菇麻糬包😍😍个香菇造型真系好似好得意,里面系芝麻酱同麻薯,香甜烟韧,呢款唔系太大个,好啱女士食香软肉松包👍🏼👍🏼面包表层铺满来自台湾嘅海苔同肉松,再加上佢哋嘅特制酱,鲜甜惹味,食到停唔到口酥烤罗宋🍞🍞佢系用鸡蛋,牛奶,牛油,奶油去做,食入口有Pizza嘅感觉,越食越香章鱼大哥🦑🦑呢个面包外型真系好可爱,好似章鱼啊,大大嘅眼睛系用朱古力做㗎,面包里面包着香肠同肉松,咸香惹味,小朋友特别喜欢橙花甘菊🥤🥤呢款味道饮品喺其他饮品店比较
脏脏包 朱古力味😋😋
香菇麻糬包😍😍
香软肉松包👍🏼👍🏼
酥烤罗宋🍞🍞
章鱼大哥🦑🦑
橙花甘菊🥤🥤
呢款味道饮品喺其他饮品店比较少见,入口阵阵橙嘅果香,加上甘菊,甘甘地,夏天饮特别觉得清新
爆爆水果茶🍎🍍🥝
内里有好多唔同嘅水果,新鲜可口,特别解渴又健康