2022-03-28 474 浏览
葵广一值都喺我最钟意扫街嘅地方☺️自从疫情开始都真喺好少嚟食野,不过机缘巧合之下再次嚟到葵广,一上到2楼就见到一间新开嘅店而且散发一阵阵香味,原来系鲷鱼烧😍见到都几多人买,重点喺图片同实物一样咁吸引,所以都忍唔住买来试吓😆双件酥皮鲷鱼烧 $34❣️炙烧奶黄鲷鱼烧呢款系佢哋店舖其中一款人气之选,鲷鱼烧嘅表面有一层奶黄酱,另外加咗糖再用火枪烧,营造左一个焦糖表面,卖相吸引😍 鲷鱼烧质地食落偏向挺身软熟,某啲位置微微脆,香浓嘅奶黄味道喺口腔入面徘徊🤤超正!个人觉得唔会好腻,重点系鲷鱼烧夹心真系有蛋黄碎喺到!最值得一赞嘅系香味同味道系成正比🤩❣️盐烧芝士脆皮鲷鱼烧表面同样放咗吉士酱再加糖烧至焦糖面,烧嘅时间拿捏得好好👍🏼唔会有烧焦嘅味道,另外加咗芝士粉系面,鲷鱼烧中间夹住烟靭嘅麻薯加芝士,即使有咁多唔同味道嘅配搭但都仲食得出芝士嘅咸香 赞😋整体嚟讲会比奶黄鲷鱼烧腻小小🤏🏼但都系一个唔错嘅选择🥰❣️美禄恐龙琥珀珍珠牛乳 +$18美禄同牛乳嘅味道比较平均,加上底部有烟韧嘅珍珠同表面嘅美禄波波,口感更丰富,但如果你唔系立即饮就建议要小冰😙❣️莓果森林琥珀珍珠牛乳 +$18个人几中意呢杯,酸酸地嘅莓果加上牛乳

双件酥皮鲷鱼烧 $34
❣️炙烧奶黄鲷鱼烧

❣️盐烧芝士脆皮鲷鱼烧

❣️美禄恐龙琥珀珍珠牛乳 +$18

❣️莓果森林琥珀珍珠牛乳 +$18
个人几中意呢杯,酸酸地嘅莓果加上牛乳,味道有啲似乳酪,加上珍珠增加咬口,绝对系唔错嘅选择🤤
2022-03-26
等候时间
10 分钟 (外卖自取)