2023-01-31
朋友同我都好中意食辣,难得我地食既辣度都系大辣,于是约左黎食川菜店内环境舒适宽敞,灯光明亮,好彩我地较早黎,今日系平日,但大约晚上7点半已经全场坐满食物有好多选择,例如烧烤类、小炒类、干锅类、水煮类、铁板类…。红糖糍粑($30)色泽金黄,食落外脆内软糯,沾上红糖浆同黄豆粉食,又香又甜,好食值得一赞系挂住倾计放耐左先食,表面都仲系好脆又唔油腻。麻辣香锅($148)我地叫左大辣,上枱时已经香气扑鼻。配料有虾、鲜鱿、田鸡、菜花、莲藕、薯仔丝等等,口感好丰富。味道麻、辣、咸、香,超级惹味!份量唔细但轻松食哂。飘香辣子鸡($98)叫左大辣,满满既辣椒干颜色鲜艳吸引鸡肉炸过又冇骨,配上大量香气十足既辣椒干,啖啖肉香口之余又辣得好过瘾!。三丝炒米粉($68)都系拣左大辣,有好多鲜辣椒米粉炒得够干身有镬气,唔油腻,调味又香。食落每条粉丝都爽口,加埋配料食,口感好丰富。总结:食物又香又辣又惹味,加上环境舒适,会再帮衬
。红糖糍粑($30)
。麻辣香锅($148)
。飘香辣子鸡($98)
。三丝炒米粉($68)
总结:食物又香又辣又惹味,加上环境舒适,会再帮衬