2018-10-04
系咪我偏心呢?真系好钟意美心集团旗下嘅食肆。价钱合理,唔好讲物超所值,但总之唔会伏。虽然系小食,都要讲一讲,真系好我正传统嘅潮州酒家,一般系一碟花生,一碟咸菜。而佢哋系改良咗,mix左其他食材,我觉得比传统嘅,更加惹味!椒盐九肚鱼 $78上次食唔到,今次食饭,最钟意佢起晒骨,阿仔都食到。佢一个人食咗半碟虫草花炒翡翠苗 $98老公至爱,黎亲必点。潮州煎伊面 $128即系糖醋面,食潮州嘢唔会唔食。不过呢度做得,一般啦芋茸香酥鸭 $128呢个就名实不符喇明明就系芋角。仲有d咸。芋头南瓜茨实煲 $108黎到见到同相片唔好,有少少失望,好似煮到溶晒咁。点知一食超级好味芋头同南瓜半溶好鬼绵,咸咸地嘅椰香味。本来我哋三个已经饱左,竟然食晒呢个最后上嘅煲一家三口埋单七百几,出外食个晚餐,呢个价钱,我觉得叫做有交代。另外顺带一提,有时同一间餐厅,都要睇你识唔识拣分店,星期日嘅夜晚,我哋拣咗商业区嘅金钟,7:15黎到唔使等位,伙记仲好好招呼
虽然系小食,都要讲一讲,真系好我正
椒盐九肚鱼 $78
上次食唔到,今次食饭,最钟意佢起晒骨,阿仔都食到。
佢一个人食咗半碟
虫草花炒翡翠苗 $98
老公至爱,黎亲必点。
潮州煎伊面 $128
即系糖醋面,食潮州嘢唔会唔食。不过呢度做得,一般啦
芋茸香酥鸭 $128
呢个就名实不符喇明明就系芋角。仲有d咸。
芋头南瓜茨实煲 $108