2021-08-31
身为元朗人,我个人系超级钟意呢间泰国餐厅嘅vibes😎呢度类似泰国餐厅mix酒吧咁,有分户外座位同埋餐厅冷气位,一边播住泰国歌,一边叹返杯,一边同朋友倾下偈食下野,成个感觉同环境真系好chill好舒服同好似返左泰国咁🥰🥰🥰野食方面都十分推介!!!!嚟过几次都无乜点失望过,今次同朋友两个人叫左3样野食已经好饱🤣🍴烧香茅牛肉沙律 $128食得出牛肉系先烧过,个人觉得烧嘅程度啱啱好👍🏻,大概五成左右,唔系全熟,再搭埋芹菜洋葱等等嘅配料,仲有甜甜酸酸嘅汁辣辣地都几开胃!好味!😋🍴软壳蟹咖哩 $178呢个基本上系每次嚟到都必叫!本身软壳蟹嘅份量都劲多,每一旧都啖啖肉,绝对唔系普通喺街嘅炸粉多个肉☺️,加上叫呢个咖哩佢仲会送埋薄饼,实在系超级抵食!咖喱味道唔算好辣,mix埋薄饼一齐食真系不知不觉食晒成碟🤣🤣🤣🤣🤣马拉盏炒芥兰 $78好入味!辣辣地,好够镬气👍🏻芥兰都好爽口!🍹青柠梳打 $38佢系梳打水Mix糖水mix青柠,少少甜🥴
🍴烧香茅牛肉沙律 $128
🍴软壳蟹咖哩 $178
马拉盏炒芥兰 $78
好入味!辣辣地,好够镬气👍🏻芥兰都好爽口!
🍹青柠梳打 $38
佢系梳打水Mix糖水mix青柠,少少甜🥴