2019-08-16 88 浏览
今日happy Friday, 老婆话唔煮饭想出街食,咁我哋就去河畔睇吓有咩好食,喺门口出边已经见到好多人,间铺头叫叉烧大王,一听个名就觉得佢应该叉烧系超级好食,咁老婆都想食中菜咁就入去啦。特选蜜汁叉烧王貌相非常好,份量都好多,烧得非常香口,色泽均匀,肥瘦适中,唔会好韧,入口有好香蜜汁味,超级好食,系出面舖头,街市都食唔到。值得称得上叉烧大王。蜜糖牛仔粒,除咗牛肉仲有薯仔薯仔整得好松脆,牛仔粒好松软唔会好韧,蜜糖汁同牛仔粒夹非常好味。烧汁肉松酿茄子,个菜上到黎仲系好热因为有铁板非常特别,茄子非常鲜甜,入面仲有靓鱼肉同肉松,非常脆口。丝苗白饭唔会煮得太软同太硬软硬适中。铁观音,非常甘香唔同出边酒楼𠮶啲铁观音好苦。环境方面座位非常舒适唔会太迫,今日仲要全场爆满。

丝苗白饭唔会煮得太软同太硬软硬适中。

铁观音,非常甘香唔同出边酒楼𠮶啲铁观音好苦。

环境方面座位非常舒适唔会太迫,今日仲要全场爆满。
  • 特选蜜汁叉烧王