2023-02-02
女友小熊投诉,话我好耐无带佢去食好味嘅烧味,唉...... 哩只小熊,愈来愈咀叼! 又愈来愈贪食,又愈来愈肚满肠肥......肥过我部电单车!咁我系铜锣湾收工,约佢一齐去大壹烧鹅开餐!今次帮衬先知道佢地系蓝带餐厅!先讲讲例汤,足料而且辣咀,唔会太咸同肥腻,感觉唔系hea煮嘅例汤,甚至听到有街客单点例汤外卖.佢地嘅叉烧有㶶边之余够甜而口感超松软,叉烧用上五花腩有肉又有肥部份,入口够juicy,颜色又够红,我对靓叉烧嘅要求佢有齐哂,小熊话佢地嘅叉烧甚至比棋哥烧鹅更好味! 绝对认同.除咗叉烧,当然都点咗佢地嘅招牌货烧鹅并烧腩仔,再加油鸡半只.此时听到侍应大叫 "外卖叉烧沽清!" 好彩我地早落单!烧鹅皮脆之余肉质香滑,油鸡皮薄肉嫩,油鸡淋上嘅豉油有玫瑰酒香,就凭哩D细位就知佢几有心思,另外两者肥膏不多,相信小熊肚腩D肥膏比佢地更多! 无眼睇.....最想食嘅乳猪又沽清,总系缘悭一面,唯有点烧腩仔,味道比其他烧味店减咸,更夹自己口味,入口皮脆而肉质松软,唔点芥末汁已经好好味.食完饭之后,同小熊坐电单车返屋企,点解部车上斜路愈来愈慢?
肥过我部电单车!
咁我系铜锣湾收工,约佢一齐去大壹烧鹅开餐!
今次帮衬先知道佢地系蓝带餐厅!
此时听到侍应大叫 "外卖叉烧沽清!" 好彩我地早落单!
食完饭之后,同小熊坐电单车返屋企,点解部车上斜路愈来愈慢?
例汤
豉油鸡