2020-03-02 446 浏览
食神黯然销魂饭。。起源于周星驰电影。。一直想试都未有机会试。。今次巧遇呢间铺头一于入去试吓睇吓有几神星期日大约晚上6点几。。附近好多食肆都冇开可能系疫情关系。。虽然铺头冇乜人都入去试吓啦。。谂住卫生啲未食饭就去洗下手去个厕所🚽添啦。。点知一间食肆竟然话俾你听冇洗手间🚽借㖞🙀。。竟然叫我去斜对面油站间小卖店入边借厕所㖞。。讲真咁样都唔合法啦。。食肆有责任提供洗手间🚽比客人㗎嘛。。搞到我行入去油站小卖部几咁尴尬。。油站职员10分不愿意之下才借俾我。。点解食饭会咁冇瘾啦?好啦终于饭开餐。。首先梗系要来一个火红既黯然销魂饭套餐啦。。$80。。。真系好想知点解叉烧饭都要80🤣🤣🤣🤣。。好想知道有几好食即刻order。。。之后就叫咗个脆爆烧腩仔饭。。。当然要试返个罗汉果陈皮桂圆茶啦。。。呢个茶好正非常滚。。而且唔会死甜黯然销魂饭。。已经唔再系当年所讲嘅五常米 (当年戴龙师傅话自己沟米。。加入黑龙江野米。。其实只系一碗白饭啰) 呢点其实有啲失望🤦🏻‍♀️。。。不过啲叉烧都几好食半肥瘦得来口感唔错而且配买一个特别嘅酱。。我觉得好似乳猪酱沟左啲蒜蓉或者洋葱咁啦。。而节瓜汤就唔系太热。。感觉一般。。。至于脆

黯然销魂饭。。已经唔再系当年所讲嘅五常米 (当年戴龙师傅话自己沟米。。加入黑龙江野米。。其实只系一碗白饭啰) 呢点其实有啲失望🤦🏻‍♀️。。。不过啲叉烧都几好食半肥瘦得来口感唔错而且配买一个特别嘅酱。。我觉得好似乳猪酱沟左啲蒜蓉或者洋葱咁啦。。而节瓜汤就唔系太热。。感觉一般。。。至于脆皮烧腩仔饭。。烧腩份量都比较少。。不过好彩都脆
。。

但系估唔到罗汉果陈皮桂圆茶咁好饮。。非常滚绝对掂
。。真系想叫多杯外卖

昨晚好彩客人不多。。所以唔使迫埋一齐搭枱。。否则佢啲座位都几接近㗎
食神黯然销魂饭套餐
2020-03-01