2024-07-03
7:45pm二人- - -兩人叫左 燒排骨拼叉燒飯($85 + $20,要求半肥瘦叉),唔包湯亦唔包嘢飲,價格確實比較進取。嚟到見到滿滿既肉簡直令人垂涎三尺,賣相唔錯。先講個燒排骨,少許燶邊,肥瘦比例幾好!要注意一件都會有幾粒尖骨。叉燒雖然叫左「半肥瘦」,但結果都係瘦而且比較乾… 史提芬周話齋:零分!叉燒亦偏鹹,食唔出麥芽糖香味。叫得 食神叉燒,估唔到今日美中不足卻係叉燒!- - -順帶一提,我覺得燒味汁過多所以白飯過鹹。- - -服務方面:本來想要走入少少坐,但阿姐堅持我地坐門口位,坐咗咁耐一杯水都冇俾… 明白職員想要清潔少張枱及鼓勵客人買飲品,但食得嚟個價格我覺得佢哋服務方面可以改進。- - -總體嚟講食物係OK嘅,不過至於「食神叉燒」呢個稱號,我就有所保留。得閒咁啱經過不防可以試,但廉價好食嘅叉燒呢個區都有好幾間,無必要特登過嚟食。
- - -
嚟到見到滿滿既肉簡直令人垂涎三尺,賣相唔錯。
- - -
順帶一提,我覺得燒味汁過多所以白飯過鹹。