2014-05-15 3181 浏览
踏入5月,Final 接种而来,但好姊妹生日,百忙之中都要抽空相聚一下。平日各有各忙,难得相聚,梗系想揾个地方,可以倾足几粒钟啦!于是,姊妹们就决定去食个afternoon tea 倾个够!早左一个星期book 位,接电话既waitresss吾识讲中文,要故然转channel,真系心慌慌  准时两点入坐,舖头入面吾算系好多人。因为我地都冇食lunch好肚饿,但系又惊叫3 个tea会食吾晒,所以拿拿声叫左个Afternoon tea set for two 3 个人share 黎食,再叫多杯茶。$320 (未加一)连两杯饮品(coffee or tea),份量算大,所以3个女仔share 都ok!饮品叫左两杯花红茶,吾记得名,只系记得一杯有hazelnuts,一杯有pineapple  Mocha 普通,无咩特别上层: 马卡龙好甜⋯⋯ 好正宗⋯⋯椰子马卡龙真系有椰子肉系入面桑莓拿破仑酥皮几好味,味道偏酸,开胃中层: Lemon tart 酸酸甜甜,好醒神开胃!蜂蜜牛油蛋糕好香既蜂蜜味布满系顶层,偏甜Rasin Scones 味道不过不失,餐厅提供左Clotted cream, str

Afternoon tea set for two

焦糖马卡龙
马卡龙
好甜⋯⋯ 好正宗⋯⋯椰子马卡龙真系有椰子肉系入面
桑莓拿破仑
酥皮几好味,味道偏酸,开胃

中层:
Lemon tart
酸酸甜甜,好醒神开胃!
蜂蜜牛油蛋糕
好香既蜂蜜味布满系顶层,偏甜

Rasin Scones
味道不过不失,餐厅提供左Clotted cream, strawberry jam 同牛油俾我地查scones 黎食。

底层:
巴马火腿三文治
面包好脆,食落仲有朕好香既牛油味,好正!

烟三文鱼三文治
普普通通
巴马火腿露荀法包
巴马火腿露荀法包
个包林左⋯⋯

总括黎讲,呢间餐厅环境算静,地点系Element,都算方便,价钱都合理,又可以坐得耐D,最岩三五知己黎聚下旧!

2014-05-08
Afternoon tea set for two