2024-07-24
反转印象的超值高质西餐🌟之前食过Amelia 两次,俾我既感觉都系食唔饱又比较贵,$300 左右既Lunch有D 唔知食左D咩既感觉,本来已经排除左系我食饭既选择范围外 🤣最近突然不停见到佢既广告,变左米芝莲放题,餐牌望落都几吸引,跟住落左餐厅订位啦,佢话晚市既星期六日已经要一个月后了😅 果然香港人都系好钟意自助餐!所以变左食Lunch ~!当日佢会问你拣Lunch Menu 定放题~?其实Lunch Menu都半放题了,最大分别系放题前菜多左青口同鸡尾酒虾任叫收,而主菜可以拣肉$298,但Lunch Menu都系$98 ~ $138 真系好抵,最终都系拣左Lunch Menu!$138 大厨招牌手打A4和牛汉堡扒配薯蓉蔬菜包埋前菜、沙律、餐汤无限添食!老实讲和牛汉堡扒就唔系太够味,摆碟亦一般,不过都够肉汁,问左店员拎盐,有D惊喜系俾雪花盐,无将货就价~罗宋汤就好足料;吞拿鱼沙律同薯仔沙律都好好食,蕃茄沙律就觉得酸左少少!薯条系普通既薯条,不过黑松露酱好出色,鸡翼都OK!全部都几大碟,食完真系好饱,有机会想试埋个放题!不过门口位姐姐可能太多人订台啦,见佢两次都黑黑地面😅 🏠店名:Ame
$138 大厨招牌手打A4和牛汉堡扒配薯蓉蔬菜
不过门口位姐姐可能太多人订台啦,见佢两次都黑黑地面😅
🏠店名:Amelia Hong Kong
🚘地址:尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦地下G63号舖