2018-01-29
香港好食又坐得舒服的泰国菜馆不多,而且出名了几年后,水准都普遍下滑,为了发掘新的泰国聚餐地for新年大家gathering,今日自己先来了这间人气较旺,地理位置又方便的餐厅小试一下。可能系星期五晚的关系,就算是已8点半,仍然很多人进餐,我们order 了酸辣凤爪,炒椰菜苗,半打沙嗲,黄咖哩牛根腩,印度油酥饼,之后仲走左去附近一间中式凉茶铺食大菜榚。腌酸辣凤爪,作为前菜本身觉得小贵,但份量都几大,可供4人食用,凤爪爽口,伴碟的萝卜丝,洋葱丝都有腌过,酸酸辣辣作为开胃菜ok自从上次食泰菜的通菜疑似唔合时,今次我转食椰菜苗,同样地,味道唔错,但炒得略生,要咬耐d先食..沙嗲串烧鸡牛非常好味,唔鞋,除番开一串都系十四蚊,比出面企街食的仲要平。 肉质鲜嫩 沙嗲酱好惹味,中途唔够点仲叫佢俾多碟酱。黄咖哩牛筋腩真系有一半牛筋大概有六至八条, 咖哩系甜嘅咖哩, 带椰香味 ,仲有我最钟意食嘅薯仔, 同埋青红椒,洋葱等配料。 而且作为主菜88蚊其实相当抵。印度烤饼, 好香牛油味,但只有两大块, 慢慢搣开点黎食。总括嚟讲地方方便,食完唔会好大阵油烟味 ,主菜的咖哩同沙嗲串烧都好抵食, 菜单多选择,下次约齐多
沙嗲串烧鸡牛
印度烤饼, 好香牛油味,但只有两大块, 慢慢搣开点黎食。
总括嚟讲地方方便,食完唔会好大阵油烟味 ,主菜的咖哩同沙嗲串烧都好抵食, 菜单多选择,下次约齐多d fd可以食多几款。