2023-08-16
同朋友黎尖沙咀觅食,见到呢间新开嘅泰国餐厅好似唔错,于是就黎试下~*泰式咖哩软壳蟹 配薄饼 $78咖喱超级浓郁,由于加咗滑蛋,所以系偏浓稠嘅质感🤩咖哩散发住椰浆同咖哩嘅香气🥥配脆香嘅薄饼一流🤤软壳蟹炸得好酥好脆,蘸埋咖喱酱,泰好食了🔥*炒鲜虾金边粉 $98摆盘好精致✨金边粉嘅上面铺咗一层网格蛋皮,好别致!口味酸酸甜甜,加上花生碎,口感一绝!不过佢嘅辣椒粉都真系几辣,如果唔系太食得辣嘅人要注意,唔好一次过倒咁多🤣*Thaipas +$22 Pick 2小食方面拣咗泰式凤爪同埋烧猪颈肉,泰式凤爪嘅酸辣风味同埋凤爪爽脆嘅口感真系好夹!烧猪颈肉好嫩,而且有啖啖嘅香茅味,呢两件小食真系泰经典啦🥰*芒果煎糯米饭 $28 平时食开芒果糯米饭都系冻嘅,第一次食热嘅感觉好新奇!佢嘅糯米饭系用蛋汁沾过再煎,所以外层好香口,里面就系软软嫩嫩嘅~配埋甜甜嘅椰浆同芒果,做饭后甜品相当唔错😋*龙眼冰/泰式奶茶龙眼冰入面真系有好多粒龙眼,真材实料!泰式奶茶好正宗
*泰式咖哩软壳蟹 配薄饼 $78
*炒鲜虾金边粉 $98
*Thaipas +$22 Pick 2
*芒果煎糯米饭 $28
*龙眼冰/泰式奶茶
龙眼冰入面真系有好多粒龙眼,真材实料!泰式奶茶好正宗