2024-01-24
跟朋友行過尖沙嘴,肚仔餓到咕嚕咕嚕叫,行到這間泰菜店一試,真係意外嘅滿足!餐廳色彩搭得好有泰國feel,仲有綠植裝飾,有種小度假嘅感覺。頭盤點咗碗冬陰功,湯底正宗,椰香夠晒味,酸辣過癮,同餐廳內嗰啲氣氛好夾,真係飲得我一啖又一啖😋。跟住主菜上,一大碗青木瓜沙律,炸得香脆,個個木瓜絲撲鼻而黎,配上鮮蝦辣椒醬汁,夠晒惹味,一啖落去,口感爽口,鮮辣得嚟唔怕一身汗,一試過依家成日掛住喺腦海入邊🤤!唔止咁,仲有濕炒海鮮麵,金黃香脆嘅麵條掛喺空中,一夾,一捲,好玩得黎味道更加正!🍜🍤 海鮮鮮甜,醬汁濃郁,啖啖肉,包你食到手指都要嘥住!係度聚舊,一邊傾計,一邊食,好開心,味覺都滿足到。最後,當然唔少得個芒果沙冰,鮮甜開胃,件件芒果肉滑嫩,解渴兼甜蜜,食完嗰陣,感覺好似度咗個小假期咁。呢家泰菜店,夠晒正宗,食物味道、環境氣氛、服務態度,仲有得打卡,啱晒鍾意食得樂又愛玩嘅你我佢!emoji😍🍛🌴