ೄྀ࿐ 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹, 口利福 @holeefookhk ˊˎ-喺中环已经经过无数次 @holeefookhk 今次终于有机会试到~冇谂过原来落到下面咁grand咁靓,好有仪式感🎊高级中餐厅嘅感觉💯整体食物质素都好好,每一道菜都水准之上 (thanks chef @lee_m.y_gilbert 😍) 提提大家有啲菜式要提早预订😜仲有仲有!庆祝生日的话 @blacksheeprestaurants 绝对唔会令你失望!🥳ღ 生猛澳洲龙虾伊面配紫菜牛油芝士汁 $328 (时价)𝐀𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐥𝐚𝐧 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫, 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐲 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞, 𝐒𝐞𝐚𝐰𝐞𝐞𝐝 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫, 𝐄-𝐅𝐮 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞𝐬芝士控must try🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️上到枱俾佢嘅份量吓亲😹好大碟!绝对值回票价~每一条伊面都会沾到香浓嘅芝士汁,好食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 椒盐金砖豆腐 $108𝐒𝐚𝐥𝐭 & 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫 𝐓𝐨𝐭𝐮, 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜见到咸蛋黄嘅所有嘢都会想食😻豆腐本身冇咩味道,所以配上比较重口味嘅咸蛋黄好夹!外层香脆,唔会太厚👍🏻╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲

ღ 生猛澳洲龙虾伊面配紫菜牛油芝士汁 $328 (时价)

ღ 椒盐金砖豆腐 $108
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬

ღ 避风塘粟米 $138
𝐓𝐲𝐩𝐡𝐨𝐨𝐧 𝐒𝐡𝐞𝐥𝐭𝐞𝐫-𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐨𝐫𝐧, 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐂𝐫𝐮𝐦𝐛𝐬
第一次食避风塘嘅嘢😹原来咁好食!
面包糠同蒜蓉粒好惹味,忍唔住等其他菜上枱嘅时候系咁一匙一匙咁不来食!!而粟米🌽都粒粒香甜😻
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬

ღ 「虾多士 x 大阪烧」$168
"𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 × 𝐎𝐤𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢"
好似加咗蛋黄酱同椰菜丝嘅虾多士咁~对比起其他菜式感觉上冇咁惊喜特别🙊
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬

ღ 炭火蜜汁黑豚叉烧 $268
𝐊𝐮𝐫𝐨𝐛𝐮𝐭𝐚 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐂𝐡𝐚𝐫 𝐒𝐢𝐮, 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲-𝐆𝐥𝐚𝐳𝐞𝐝 & 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐜𝐨𝐚𝐥-𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝
虽然感觉上喺其他茶楼/烧味店都食过好好食嘅叉烧,但HLF嘅都好!好!食!😋
又厚切又有㶶边又半肥瘦,都冇咩可以挑剔了💯
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟴/𝟭𝟬

ღ 乳鸽 $𝟐𝟔𝟖
𝐏𝐢𝐠𝐞𝐨𝐧
系online menu揾唔番佢个名😹但都值得介绍呢一道要预先preorder嘅一道花雕醉鸽!👍🏻
肉质嫩滑,洒香味都比较重,好开胃~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬

𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹, 口利福 @holeefookhk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_central
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_chinese #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟯𝟱𝟬 pp
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ