2010-08-15
食完早餐去搭船,,点知赶唔到班船,,又要等一个钟不过唔紧要,,反正都唔赶,,去IFC行下先,,点知又蠢咗绕了一个大圈行到热辣辣,,又见到有frozen yogurt,,唔系唔食嘛,,哈哈哈yo mama好似有好多分店,,成日都见到,,但都冇食过,,因为觉得....贵但谂返其实同crumbs好似一样,,都系$28一款配料,,$32两款而且喱度ge配料好似系最多,,生果都有6,7款不过今次只系想食个yogurt base,,所以只系要咗一款配料谂都冇谂,,睇都冇咩点睇就要咗蓝莓,,同原味yogurt base佢只匙系用雪条棒𠮶d木造ge,,得意就得意,,但会食到好大朕木味我就唔系好钟意,,不过木痴友人就好喜欢蓝莓粒粒都好大粒而已胀卜卜,,睇落好新鲜,,而且份量都几多不过食落觉得麻麻,,可能自己钟意食带点酸ge蓝莓yogurt base好滑,,质地结实,,不过唔系我喜欢ge味道食落好重奶味,,而且食完觉得有点腻滞,,本著吃完清爽的感觉难免有点落差虽然如此,,它不迎合我的口味但不代表它做得不好有人爱吃酸一点,,有人爱吃奶一点有人爱吃甜的蓝莓,,有人爱吃酸的
而且喱度ge配料好似系最多,,生果都有6,7款
我就唔系好钟意,,不过木痴友人就好喜欢
蓝莓粒粒都好大粒而已胀卜卜,,睇落好新鲜,,而且份量都几多
不过食落觉得麻麻,,可能自己钟意食带点酸ge蓝莓
虽然如此,,它不迎合我的口味但不代表它做得不好
有人爱吃酸一点,,有人爱吃奶一点
有人爱吃甜的蓝莓,,有人爱吃酸的