2021-03-26 960 浏览
重庆大厦一直都好神秘咁👳🏾‍♂️,其实佢哋都好关心香港,当然要去觅食撑吓场!同朋友入到去都唔系咁得人惊啫,只系大家生活同文化唔同,喺地下直入到尽头就发现呢间香料印度餐厅👀。环境大致上都光猛干净,舖头细细间有几张四人台,提供传统土耳其菜同印度菜。当日招待我哋嘅侍应系巴裔/印度裔,可以用英文沟通,或者大众都明嘅指手画脚同”This, this, this”🤣~而且餐牌有中英对照同相片,包你顺利落到单~————————————————👅转转烧鸡肉卷 ($65)👍🏻 讲到土耳其菜点少得我最爱嘅Kebab🌯!烧鸡肉嫩滑Juicy,生菜脆口,蕃茄新鲜,算系几多菜多肉,酱汁都好足够,食到最后都唔会觉得干身,唔错唔错~👅转转烧羊肉配饭 ($78)👍🏻羊肉份量唔少,印度香料味好香,有少少正常羊膻味,除咗一大碗白饭,仲有杂锦沙律(生菜、蕃茄、青瓜、蕃茄同紫洋葱)🥗,营养均衡👅胡椒薄片饼👍🏻 上菜前有个免费前菜,不过心急食咗无影相~系好重胡椒味嘅印度烤薄脆🫓,充斥住胡椒辣味,脆到一咬就散开,台上都有一支支酱汁比你加👅芒果乳酪 ($25)👍🏻 印度嘅夏天出名热,拉西(Lassi)就系当地消暑佳品。Mango L
————————————————
👅转转烧鸡肉卷 ($65)

👅转转烧羊肉配饭 ($78)

👅胡椒薄片饼

👅芒果乳酪 ($25)
👍🏻 印度嘅夏天出名热,拉西(Lassi)就系当地消暑佳品。Mango Lassi芒果味几浓🥭,味道唔太化学,乳酪味比平时食开嘅yogurt酸少少,口感幼滑,友人大赞好味
————————————————
🚩总结:口味正宗地道,菜式选择众多
🌟注意:营业时间由11:30至22:30
————————————————
📍 Turkish Kebab & Indian Restaurant
地址︰尖沙咀弥敦道36-44号重庆大厦地下47号舖