2024-01-04 168 浏览
各位食友啊,今次要同大家扫一扫紫阳麻辣厨房嘅川菜噃!先讲讲莴笋炒腊肉,啊嘛,𠮶个莴笋爽口到不得了,系那种咬落去“哗哗”嘅口感,佢同腊肉嘅咸香味咬合得就好似天生一对噉!🤩 腊肉微微带点油光,入口即溶,真系欲罢不能!再嚟落个水煮桂花鱼嘅感受,如果要形容,𠮶个水准绝对喺“可以嘅”噉简单啲讲喇。鱼肉滑嫩得黎又保持住鲜味,就算叫咗小辣,话晒都系川菜嘛,辣中带麻,刺激到味蕾一次过过足瘾!配菜丰富,芽菜海带粉丝吸足汁水,整体来讲,是个满足嘅选择!👌食完个午餐,我个肚囊得嘅,似系吹起咗嘅。😅 心想,九龙城啲美食,真系唔使远行都食到手软。紫阳嘅服务亦都系顶尖,虽则忙到飞起,但笑容从未缺席,下次必定要再试过其他款,慢慢品尝,慢慢享受!🍽️