2022-10-12 1983 浏览
话说呢排我开始学人整饼整面包,因为消劵我买左个焗炉,其实一直都想玩下烘焙所以现在都学紧,咁呢排整完面包又想下整曲奇结果周围揾个靓既罐食完顺便用埋,揾揾下就揾到呢间,因为我本来想买熊仔罐既好耐以前都食过系可以既,不过现在佢太衰啦上网睇到评价,结果云云中决定试试呢间咁贵又话酒店级水准试食下咩味道学习下。老实说$228真系有啲贵我真系钟意个盒储埋先买,但实物冇凹凸纹失望d law.回到家先开盒费事系公司比人分晒回到正题:咁贵既曲奇🍪其实最钟意食同期待既只系「牛油味」第一件试食:打开罐牛油味好香唔太甜,但感觉唔系好特别心想酒店都系咁上下姐。第二件「杏仁橙曲奇」一咬落去呢件好有惊喜杏仁片好脆好香又食好香橙味夹牛油曲奇味。第三件「绿茶开心果南瓜子曲奇」我会比呢件最高评价,一食落口绿茶既香开心果既脆南瓜既甜牛油曲奇既松化全部都做到洽到好处,我终于明白同感觉到乜野系高手做饼,要做到一旧饼食落口有层次同分得开香味同入面食到唔同口感,系比一旧普通味既牛油曲奇难好多。食完呢只味我其实已经觉得呢罐既系真系值$200几蚊。其实之后个几件都唔使点形容,野莓芒果唔系唔好食只系绿茶太合我口味,个绿茶香味仲系个脑到,唯

The  Joyful  Fruits喜乐果子

回到家先开盒费事系公司比人分晒

回到正题:
咁贵既曲奇🍪其实最钟意食同期待既只系「牛油味」

其实之后个几件都唔使点形容,野莓芒果唔系唔好食只系绿茶太合我口味,个绿茶香味仲系个脑到,唯独有一只味我一般喜就系桂花桂圆可能要夹饮杯咖啡或茶,单食完甜再食呢只感觉有点苦似earl grey?有点苦又有d香?
总结:系真系半岛酒店级水准泥既,味道系做得几细致!🗼值得推荐比朋友,无咁手紧时下次再买盒蝴蝶苏试试

2022-10-11
The  Joyful  Fruits喜乐果子