2024-01-07 1313 浏览
走进呢间店,第一眼就觉得Sea小哥磁场好劲,一坐低就先点左Fish n Chips,搞掂肚饿嘅问题。边望住窗外,食边呢块金黄松脆嘅炸鱼,外皮唔油腻,反而有种轻盈嘅口感,白鱼肉厚身又鲜嫩,啖啖肉,真系正!再埋一啖薯条,外边微酥微咸,一咬落去,心都融埋。而Egg Benedict with Lobster,卖相靓得过瘾,啲龙虾肉一摷落去,鲜甜得黎带点海鲜嘅回甘;蛋黄酱滑得嚟香浓,整份既视觉又既味觉享受得我呢个食客心花怒放。最后,当然少不了曲终人散嘅甜品——Apple Filo,喺朋友推介下试吓。酥皮嘅响脆声,令人一闻嗲,每一啖嘅苹果蓉夹带著微微嘅酸甜,送入口中好似喺舌尖起舞,令人回味无穷。加埋Rose Latte,轻轻嘅玫瑰花香拂过唇间,为呢顿饭划上一个完美嘅句号。食完咁满足,仲要上嚟谷噏捞两句,真系一个开心嘅夜晚!🍽️🌹🍰