2024-04-22
超高人气嘅川菜终于开到去奥海城啦,真系劲多人劲旺场,睇嚟都有几多人钟意食川菜😽座位都叫宽敞~ 好彩早少少入咗座,如果唔系都真系要等下位🥹 咁多人嚟帮衬唔系冇原因🫶🏻1️⃣ 经典香辣锅🌶️极大个碗好夸张,完全唔怕唔够食🤣 有成30款以上嘅配菜可以拣,我哋就拣咗娃娃菜、金针菇、年糕、宽粉同埋五花腩,另外仲嗌咗一个饭🤤 认真够哂镬气,宽粉同年糕好吸辣味,烟烟韧韧好有咬口🤭 而娃娃菜、金针菇同埋五花腩就配饭一流,超有食欲😋2️⃣ 酸辣土豆丝🥔呢到土豆丝一样系大大碟🤩 可能因为酸辣嘅关系,所以同平时食开嘅土豆丝唔同,会较为湿润啲~ 但都一样系够哂爽口🫣3️⃣ 热情果梳打🍹好耐未见过咁大杯嘅梳打,以呢个价钱嚟讲抵饮啦😌 除咗可以饮到热情果嘅味道之外,仲有小青柠嘅鲜爽味,够哂ꜰʀᴇꜱʜ~————————————附上佢哋嘅ᴍᴇɴᴜ✨
1️⃣ 经典香辣锅🌶️
2️⃣ 酸辣土豆丝🥔