2019-03-16
行紧大埔超级城,又闻到烧肉香味,所以就行埋去望下有咩食。原来系「牛角日本烧肉专门店」,咁就不如入去食餐饭啦。牛角特上烧肉(5种,$258)每款肉嘅数量都唔多,系食唔饱嘅大盛嚟。d肉食唔到有雪柜嘅雪藏味,正正常常嘅味道。因为真系太小肉同太细份啦,食肉兽应该食唔饱😂😂。香葱牛舌(6片,$37.5)牛舌片大就大块啦,不过好薄身。牛舌本身有加小小盐,所以就咁烧完即食唔点酱汁都有味。不过我都系钟意厚身嘅牛舌,好似串烧果只咁厚身,食落先会有口感,呢道薄切牛舌,食完好似食空气咁。肩脊肉(6片,$45.5)因为惊唔够饱所以叫多份肩脊肉。肩脊肉脂肪小d,所以肉嘅质感多d,啖啖肉好正🤤🤤。麻香椰菜($16)个麻香系日本果只芝麻酱+菜油味,其实仲另外有小小盐花点缀,所以系偏向浓小小味同咸味嘅前菜嚟。想菜好新鲜,全部都系脆身同够水份。不过真系全部都系椰菜,食食下会觉得闷,所以食返沙律可能会丰富d同开心d。牛角饭($29)个牛角饭几出色👍👍本身饭粒都有用酱汁捞过,应该系用小小豉油+肉汁块捞嘅,仲有紫菜碎同埋芝麻粒,所以令一啖饭都好香口,同好够味。因为除咗上面讲果d外就无其他配菜同配料啦,所以我觉得碗饭几贵。活乳
牛角特上烧肉(5种,$258)
香葱牛舌(6片,$37.5)
肩脊肉(6片,$45.5)
麻香椰菜($16)
牛角饭($29)
活乳酸梳打($22)
其实似落好似益力多味😂😂😂本身以为系日式果d乳酸饮料味。但都几好饮嘅,因为够甜呀。
柚子蜜(冻,$18)
柚子味淡咗小小,可以落多小小成本,俾多2匙嘅柚子蜜落去就好啦。蜜糖甜味就唔系好饮到啦,不过都有甜味。