2024-04-21
餐厅:古今二地点:尖沙咀The ONE菜式:日式居酒屋餐牌:主打特色创意卷物,主餐牌有前菜沙律,刺身,寿司,多款特色卷物,烧物,串烧,锅物,天妇罗,小食炸物,饭面类同饮品。呢度都有二人前套餐。午市仲有多款定食,又有寿司盛,刺身丼,荞麦面套餐。荞麦面套餐都有4款。荞麦面套餐D $98 另加一荞麦面套餐D包火山/金龙2选1,加州/费城2选1,配冷热荞麦面。我拣左金龙卷配加州卷各4件,两款卷物伴有沙律菜,仲有食用花装饰。都有日式芥末。金龙卷系寿司饭卷上面舖上新鲜肥美嘅三文鱼,加少少香辣沙律酱。饭卷中间卷住紫菜,再包住炸虾同忌廉芝士,食落又脆口又滑溜,连炸虾尾都食得。饭加上黑白芝麻粒增添香味。我好钟意呢款卷物既多重口感同味道。加州卷系加上黑白芝麻粒嘅寿司饭包住牛油果同蟹柳,面头加上大量蟹籽,口感外脆内滑,比坊间加州卷好食!冷荞麦面(跟餐)拣左冷荞麦面,细细兜,绿色幼身荞麦面系极有咬口,加上紫菜碎。另上冷面汁,葱花,白萝卜蓉,日式芥末,可以自己调味,清爽肠胃冇负担。东京爆脆 $98 另加一东京爆脆一客五大件,系紫菜饭卷包住吞拿鱼同蟹柳,中间个层超脆!再加上蟹籽同沙律酱汁炙烧,口感非常薄脆,味道唔
地点:尖沙咀The ONE
菜式:日式居酒屋
餐牌:主打特色创意卷物,主餐牌有前菜沙律,刺身,寿司,多款特色卷物,烧物,串烧,锅物,天妇罗,小食炸物,饭面类同饮品。呢度都有二人前套餐。午市仲有多款定食,又有寿司盛,刺身丼,荞麦面套餐。 荞麦面套餐都有4款。 荞麦面套餐D $98 另加一
东京爆脆一客五大件,系紫菜饭卷包住吞拿鱼同蟹柳,中间个层超脆!再加上蟹籽同沙律酱汁炙烧,口感非常薄脆,味道唔错!伴有沙律杂菜同食用花。
紫苏叶鸡肉串烧 $36 另加一
紫苏叶鸡肉串烧系鸡皮下底包住一片紫苏叶一齐烧,紫苏叶好香。鸡皮薄脆,鸡肉嫩滑,伴有椰菜丝沙律。 面豉汤
荞麦面套餐包面豉汤,面豉汤有腐皮同昆布,味道唔错。
午市套餐包餐饮一杯,冻饮加$3。可加钱转其他饮品。 Coke Zero 加$5 另加一
Coke Zero系原罐上,跟有独立包装饮管一枝。
呢度午市套餐都几抵食,分量足,价钱合理,食物质素都唔错。