2018-05-22
呢间餐厅都开左好耐,但系一直都未食过。颂富呢头无乜珍珠奶茶舖,所以今晚就黎左呢度试下佢d 珍珠奶茶系点啦!呢杯珍珠奶茶系有泡架!好感动我觉得珍珠奶茶除左要有珍珠之外,台式奶茶最好饮既地方就系有泡泡!!因为港式同台式比,我最钟意当然系港式啦,台式奶茶边度好饮架但系台式奶茶佢有一样好就系会打碎d 冰,所以面头会一层泡泡依家好多地方都系手摇就算,根本都唔会有呢层泡泡再叉一叉开,其实我最钟意系以前大家乐既珍珠奶茶,港式冻奶茶用上台式既做法打碎d 冰真系好好饮架 可惜依家大家乐都唔再出冻奶茶lu cry呢个就系盐酥鸡配面呢个盐酥鸡既调味好好,但系流于表面,一咬左层皮就无左个味道了而且食呢d 鸡又唔会好有鸡味,所以如果怕热气会浸鸡落汤既人,再食呢旧鸡就应该会觉得无味lu同埋呢个鸡呢有碎骨,唔系啖啖肉咁食都唔太爽(直头有d 多骨tim,肉好少)呢个就系卤味拼盘!其实就咁睇有dd 劣,不过个味都唔错,食到d 八角既香味呢个拼盘有豆腐、鸡翼、蛋、味菜同埋鸭舌我唔记得呢个价钱系几多,但系呢个份量同埋价钱相比又唔算贵既呢餐就系愉快饮住珍珠奶茶过啦~个珍珠奶茶除左甜左dd 之外,其实都真系好唔错!好过街边个d
呢杯珍珠奶茶系有泡架!好感动
因为港式同台式比,我最钟意当然系港式啦,台式奶茶边度好饮架
但系台式奶茶佢有一样好就系会打碎d 冰,所以面头会一层泡泡
依家好多地方都系手摇就算,根本都唔会有呢层泡泡
真系好好饮架 可惜依家大家乐都唔再出冻奶茶lu cry
呢个就系盐酥鸡配面
呢个就系卤味拼盘!
其实就咁睇有dd 劣,不过个味都唔错,食到d 八角既香味
呢个拼盘有豆腐、鸡翼、蛋、味菜同埋鸭舌
我唔记得呢个价钱系几多,但系呢个份量同埋价钱相比又唔算贵既
呢餐就系愉快饮住珍珠奶茶过啦~
个珍珠奶茶除左甜左dd 之外,其实都真系好唔错!好过街边个d 奶茶舖多好多啊~