2025-01-19 115 浏览
今晚再来到之前同朋友嚟过嘅呢间台式餐厅,真系好想重温下佢哋嘅地道味道,价钱又亲民,实在系食嘢嘅好选择😋鸡扒担担面🐓🍜 呢碗担担面真系好有古早味,面条弹牙,配上香浓嘅花生酱,味道浓郁😋鸡扒外脆内嫩,咬落去有丰富嘅肉汁,完全唔会干!古早味家乡拌面配猪排🐖🍜呢碗拌面就更加有家乡味,面条一样弹牙,酱汁入味,配上炸得又香又酥脆嘅猪排,食落去唔单止好味,仲有种暖心嘅感觉,真系好有台湾风味😋冻胚芽奶茶🧋食台湾嘢点少得台式奶茶🧋胚芽奶茶口感滑顺,奶香味浓,胚芽嘅香气令整杯茶更添层次🤤冻冬瓜茶柠檬🍋 清爽可口,冬瓜茶嘅甜味配埋柠檬嘅酸味,真系完美平衡,饮完令人心情大好😋🤑 人均消费:~$90🤩 推荐指数:7 / 10📍 餐厅资料:一叶台湾料理 (鲗鱼涌)鲗鱼涌芬尼街13号得发大厦地下B号舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkbeautyblogger #bea

鸡扒担担面🐓🍜

古早味家乡拌面配猪排🐖🍜

冻胚芽奶茶🧋

冻冬瓜茶柠檬🍋

🤑 人均消费:~$90
🤩 推荐指数:7 / 10
📍 餐厅资料:一叶台湾料理 (鲗鱼涌)
鲗鱼涌芬尼街13号得发大厦地下B号舖

#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkbeautyblogger #beautykol #hkinfluencer
#hkbeautyinfluencer #hkkol #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #鲗鱼涌美食 #台式美食 #地道台湾美食 #古早味 #一叶台湾料理