2019-08-08 34 浏览
爸爸一路都钟情中菜,平时行经过成日见到餐厅里面嘅装修都好古色古香别有一番味道, 难得今日放假就一于带爸爸嚟试下!餐厅内嘅装修富有中国色彩,而且位置尚算阔落舒服~清炒莴笋莴笋肉质脆嫩, 清甜鲜美,营养价值亦高, 系我近期热爱嘅蔬菜之一!呢碟莴笋炒得清脆嫩绿而且调味啱啱好,份量亦唔少👍🏻酸菜鱼汤㡳浓厚而不腻,酸酸辣辣带点鲜,可以直接饮埋,非常开胃!鱼肉肉质嫩滑,虽然有少少刺,但滑得来依然保留鱼肉纹理,唔会糊烂~~蚂蚁上树蚂蚁上树系指做成后,有细小既肉末沾在粉丝上,猪肉粒挂系粉丝上既样就好似蚂蚁爬上树一样,吃落咸、香、辣,又有Q弹既粉丝口感,送饭一流!蘑菇小鸡蘑菇小鸡除左有主角蘑菇同鸡肉外,仲有d类似冬粉既粉条。汁香味浓,蘑菇可以补托出鸡肉既鲜香,鸡肉煮得刚刚好,而粉条滑爽而绵实,整体配搭都好香好好食!

餐厅内嘅装修富有中国色彩,而且位置尚算阔落舒服~

清炒莴笋

酸菜鱼