2023-11-22
2060 浏览
天气转凉,又系一个好时间去打边炉,今日去左食位于佐敦百诚大厦既香江花月,呢间餐厅装修好别致,古色古香,好有古典气质,而野食既名都好有意思,成个感觉都好特别。一入到黎仲有一杯雪梨茶迎宾,真系好有宾至如归既感觉。-美颜花胶鸡锅个汤劲好饮又浓郁,鲜味十足,又唔会话好咸,我足足饮左3饮先,除左汤底好饮之外,花胶都好出色,弹牙得黎又有丰富既胶质,而当个鸡煮到岩岩好既时侯,店员仲会拎起起肉,避免鸡肉overcook,非常贴心。-花满园有猪又有羊,摆设系一个花朵既型状,好精致。肉质都好靓,脂肪分布均匀,肉味浓郁。而个羊肉唔会觉魏好膻,少少既膻味反而拎到个羊肉更加好食。-七彩饺子&七色丸七种颜色七款口味,一次过满足我七个愿望,七彩饺子分别有金华火腿菜肉、蟹肉黑松露、粟米午餐肉芝士、和牛香茜、姬松茸野菌、荠菜冬菇、虫草花,又七色丸就系有蟹子墨鱼丸、红咖喱鱼丸、椰芋墨鱼丸、南乳墨鱼丸、黑松露墨鱼丸、青咖喱墨鱼丸、咸蛋黄墨鱼丸。除左颜色吸引,摆碟都好靓,饺子同丸都放起一个充满中国风既架上面,真系好打卡able,味道都好好食,唯一美中不足既系,可能因为太好食,一款口味只有一粒,唔系好够喉。-一帆风顺用秋葵当船
美颜花胶鸡锅
花满园
七彩饺子&七色丸
一帆风顺
用秋葵当船,萝卜做帆,中间系唔同色既墨鱼滑,卖相相当吸引。
天伦锅心
火锅点心都好好食,造型非常独特,有兔仔、鱼仔、南瓜等等既造型,而且食落都几唔错。
花花绿绿
成盘蔬菜咁样上枱,相当架势,好似插花咁,睇落几靓。